Förhandsbeställ Georg Riedels Jiddischland! (Specialpris)


Georg Riedels Jiddischland

Georg Riedels Jiddischland, ges ut av Dos Nisele Farlag den 18 oktober 2023. Illustration och omslag Hannah Arnesen.
Georg Riedels Jiddischland, ges ut av Dos Nisele Farlag den 18 oktober 2023. Illustration och omslag Hannah Arnesen.

En sångbok med nyskriven musik av Georg Riedel samt klassiska barnsånger tolkade till jiddisch. I översättning till jiddisch av Salomon Schulman och med nyskrivna texter av Channa Riedel och Salomon Schulman. Illustrationer av Hannah Arnesen.

Jazzmusikern och kompositören Georg Riedel räds inte att utforska nya musikaliska influenser. I denna sångbok presenterar Riedel musik inspirerad av den judiska musiktraditionen med texter på jiddisch. Boken är rikligt illustrerad av Hannah Arnesen och tar läsaren genom jiddischvärlden- en värld där man får vara både liten och stor, där man alltid längtar efter sin mamma och där ålderdom och barndom vävs in i vaggvisor man sjunger för sig själv. Texterna är skrivna av poeten och sångerskan Channa Riedel, Georg Riedel själv samt jiddischpoeten Salomon Schulman, som även står för översättningarna. I boken ingår också flera av Georgs älskade barnvisor av Astrid Lindgren och Gunilla Bergström översatta till jiddisch. Boken innehåller poesi, noter och bilder och passar för både stora och små. Musiken går att lyssna på via digitala musikplattformar och kan köpas separat som CD (Vol. II). Barnskivan, Vol. I (visor 1-8) ges ut våren 2024.

Recensionsdag: 18 oktober 2023

Format: Inbunden
Mediakontakt: Lisa Rosman

Tel: 0763087245

Mejl: [email protected]

Förhandsbeställ boken för 350 kr (exl frakt) genom att skicka mejl och adress och mobiltelefonnummer (för avisering) till [email protected], så skickas boken med faktura vid utgivningsdatumet.