Boka oss


Barn- och familjeföreställning: Sofia i Riedels Jiddischland 

Sofia Berg-Böhm. Foto: Fredrik Gille
Sofia Berg-Böhm. Foto: Fredrik Gille

Sofia Berg-Böhm och bandet Sirocco tolkar Georg Riedels sånger från den sprillans nya sångboken Georg Riedels Jiddischland (Dos Nisele, 2023). En musikalisk föreställning med både helt nyskriven musik och kända barnvisor av Georg Riedel- allt på jiddisch (och lite svenska). Vi träffar katten Moyshe Kats , musen Maysl, spindeln Shpinke, pappa Tatinke, mamma Mamele, idele, lilla Judke och hela tjocka släkten- di gantse mishpokhe! Går det att sjunga upp och ner? Och vem skrämmer bort alla monster på natten? Med sånger på cellish, gitarrish, trummish- och så jiddisch förstås!

På scen: Sofia Berg-Böhm, sång, Patrik Bonnet, gitarr, Klara Källström, cello, Fredrik Gille, slagverk.

Regi: Judith Hollander och Sofia Berg-Böhm.

I översättning till jiddisch av Salomon Schulman och med texter av Gunilla Bergström, Astrid Lindgren, Channa Riedel och Salomon Schulman.

Producent: Dos Nisele

Flyer barnföreställningen Sofia i Georg Riedels Jiddischland
Flyer för barnföreställningen “Sofia i Georg Riedels Jiddischland”

För bokning av föreställningen, kontakta oss direkt på: [email protected].

Vi finns också i Region Stockholms Kulturkatalog: https://kulturkatalogen.regionstockholm.se/aktiviteter/sirocco/sofia-i-georg-riedels-jiddischland

  • Boka oss för föreläsning och samtal om jiddisch

Vi föreläser och modererar ofta samtal om jiddisch, svensk minoritetsspråkspolitik och jiddischkultur. Vår grundare är aktuell som kapitelförfattare i boken Sveriges nationella minoritetsspråk – nya språkpolitiska perspektiv (Studentlitteratur 2023) och föreläser gärna utifrån detta.

Kontakta oss direkt på: [email protected].

  • Boka oss för sagostund för barn

Vi anordnar kontinuerligt sagostunder på jiddisch och svenska för barn runtom i Sverige. Hör av er så berättar vi mer och bokar in en sagostund!