Böcker


Höstens utgivning 2023

Georg Riedels Jiddischland, ges ut av Dos Nisele Farlag den 18 oktober 2023. Illustration och omslag Hannah Arnesen.
Georg Riedels Jiddischland, ges ut av Dos Nisele Farlag den 18 oktober 2023. Illustration och omslag Hannah Arnesen.

Georg Riedels Jiddischland

En sångbok med nyskriven musik av Georg Riedel samt klassiska barnsånger tolkade till jiddisch. I översättning till jiddisch av Salomon Schulman och med nyskrivna texter av Channa Riedel och Salomon Schulman. Illustrationer av Hannah Arnesen.

Jazzmusikern och kompositören Georg Riedel räds inte att utforska nya musikaliska influenser. I denna sångbok presenterar Riedel musik inspirerad av den judiska musiktraditionen med texter på jiddisch. Boken är rikligt illustrerad av Hannah Arnesen och tar läsaren genom jiddischvärlden- en värld där man får vara både liten och stor, där man alltid längtar efter sin mamma och där ålderdom och barndom vävs in i vaggvisor man sjunger för sig själv. Texterna är skrivna av poeten och sångerskan Channa Riedel, Georg Riedel själv samt jiddischpoeten Salomon Schulman, som även står för översättningarna. I boken ingår också flera av Georgs älskade barnvisor av Astrid Lindgren och Gunilla Bergström översatta till jiddisch. Boken innehåller poesi, noter och bilder och passar för både stora och små. Musiken går att lyssna på via digitala musikplattformar och kan köpas separat som CD (Vol. II). Barnskivan, Vol. I (visor 1-8) ges ut våren 2024.

Recensionsdag: 18 oktober 2023

Format: Inbunden
Mediakontakt: Lisa Rosman

Tel: 0763087245

Mejl: [email protected]

Förhandsbeställ boken genom att skicka mejl och adress och mobiltelefonnummer (för avisering) till [email protected], så skickas boken med faktura vid utgivningsdatumet.

 

Tidigare utgivningar

Nöten- Dos Nisele av Sarah Schulman och Karl Kjäll (2015)
Nöten- Dos Nisele av Sarah Schulman och Karl Kjäll (2015)

Varför ger det tur att lägga en kastanjenöt i fickan? Och varför är det bara stenar som kan vara ensamma? Med färgrika uttryck och barnramsor berättas denna saga om en liten nöts äventyr på svenska och jiddisch. Boken passar utmärkt för alla som är nyfikna på minoritetsspråket jiddisch samt för jiddischtalare som vill högläsa på jiddisch för en yngre publik.

Sarah Schulman har arbetat med barnprogram på jiddisch för SVT och är jiddischkrönikör för kulturtidskriften Judisk Krönika. Karl Kjäll är illustratör. Nöten är deras första barnbok tillsammans och den första barnbok i modern tid som ges ut på svenska och jiddisch.

Författare: Sarah Schulman

Illustratör: Karl Kjäll

Format: Inbunden

ISBN: 9789188241023

Språk: Jiddisch och svenska 

Barnbok: 3-6 år

Antal sidor: 39 

Utgivningsdatum: 2015-12-22

Förlag: Dos Nisele (tidigare Ruin)

För köp av våra böcker hänvisar vi till vår egen online shop, bokus  adlibris samt till övriga återförsäljare av böcker.